Zorgconsult aan huis


Soms is het niet mogelijk voor ouders om bij mij thuis langs te komen voor een consult. Vooral niet als je kindje te vroeg geboren is, te klein is om te reizen, je als moeder nog niet fit genoeg bent na zwangerschap en bevalling, of omdat reizen extra uitdagend is doordat jij of je kindje een beperking hebben. Ook ouders van een tweeling kiezen vaak voor het gemak van een consult aan huis.

Dragen is in heel veel (medische) situaties gewoon mogelijk maar juist bij bijzonderheden is maatwerk extra belangrijk. Daarom vind ik het fijn om vooraf een belafspraak met je te maken. Zo kunnen we goed doorspreken hoe we het consult het beste aan kunnen pakken en wat jullie wensen zijn. Ook kan ik dan vast de eerste vragen die je hebt beantwoorden.

Ik heb inmiddels veel ervaring met het dragen van prematuur of dysmatuur geboren kinderen, gipsbroek, spreidbroek, brace ter behandeling van een klompvoetje, kinderen met het syndroom van Down. Ook heb ik ervaring met ouders die blind of zeer slechtziend zijn, een rolstoel gebruiken of een verminderde armfunctie hebben. Dragen is juist voor deze kinderen en ouders zo ontzettend fijn en waardevol! En ook praktisch gezien vaak een uitkomst.

Is er bij jou ook maatwerk nodig, dan kan ik gelukkig met vragen altijd terugvallen op mijn netwerk van zorgverleners en natuurlijk op mijn collega-consulenten binnen de vereniging. Ook werk ik samen met de kinderfysiotherapeuten van Isala Zwolle. Voor het dragen van prematuur en/of dysmatuur geboren kinderen heb ik een extra opleiding gevolgd. Daarnaast ben ik bijgeschoold in roterend verzorgen. Ik geef als je dat fijn vindt dan ook tips over het roterend oppakken en neerleggen van je kindje. Omdat dit een lang consult is hier ook echt tijd voor.

Ook bij dit consult aan huis mag je partner natuurlijk kosteloos meedoen. Graag zelfs! Omdat een consult aan huis soms flink kan uitlopen (het ritme bij jullie thuis is anders dan tijdens een consult in mijn praktijkruimte) wordt een uitloop tot een half uur niet doorberekend. Ik ben dan dus 2 tot 2,5 uur bij jullie thuis. Zo is er alle rust en ruimte om alles goed uit te leggen en misschien wil je tussendoor je kindje nog even voeden.

Bij dit consult is inbegrepen:
  • Telefonische intake.
  • Reistijd en reiskosten (max 30 minuten reistijd vanaf mijn huis).
  • Een consult bij jou thuis van 2 uur (met een kosteloze uitloop van 30 minuten).
  • 1 week lenen van een draagdoek of draagzak.
  • Nazorg via WhatsApp tot 3 weken na het consult (voor korte vragen, of het meekijken van foto’s van je kindje in de draagdoek of draagzak).


Is je kindje dysmatuur en/of prematuur geboren dan mag je langdurig een speciale prematurendoek lenen. Net zolang tot je kindje groot genoeg is voor een gewone draagdoek. Deze doek is smaller en dunner dan een normale geweven doek.

Mocht je kindje (of jullie samen) nog zijn opgenomen in het ziekenhuis dan is het in overleg met de verpleging vaak mogelijk om mij te ontvangen in de familie-kamer of een andere ruimte die ze even beschikbaar hebben. Ik denk hier graag in mee en door de samenwerking met de kinderfysio’s van Isala is er zeker veel mogelijk! Ook zij zijn fan van dragen! Superfijn! Neem gerust contact met mij op hoe we het consult in dit geval het beste kunnen aanpakken. Een optie is ook om eerst bij mij thuis te komen oefenen met speciale draagpoppen en als je dat goed in de vingers hebt nog langs te komen in het ziekenhuis op een moment dat je kindje daaraan toe is.

 

Zie ook de Voorwaarden consult.