Zorgconsult


Is je kindje te klein of te vroeg geboren, ben je als moeder nog niet fit genoeg na zwangerschap en bevalling, heb je een tweeling gekregen of hebben jij of je kindje een beperking? Dan raad ik je aan voor een zorgconsult te kiezen. Dit consult is extra lang, zodat er alle rust en tijd is om jullie zo goed mogelijk te adviseren.

Dragen is in heel veel (medische) situaties gewoon mogelijk maar juist bij bijzonderheden is maatwerk extra belangrijk. Daarom vind ik het fijn om vooraf een belafspraak met je te maken. Zo kunnen we goed doorspreken hoe we het consult het beste aan kunnen pakken en wat jullie wensen zijn. Ook kan ik dan vast de eerste vragen die je hebt beantwoorden.

Ik heb inmiddels veel ervaring met het dragen van prematuur of dysmatuur geboren kinderen, gipsbroek, spreidbroek, brace ter behandeling van een klompvoetje, kinderen met het syndroom van Down. Ook heb ik ervaring met ouders die blind of zeer slechtziend zijn, een rolstoel gebruiken of een verminderde armfunctie hebben. Dragen is juist voor deze kinderen en ouders zo ontzettend fijn en waardevol! En ook praktisch gezien vaak een uitkomst.

Is er bij jou ook maatwerk nodig, dan kan ik gelukkig met vragen altijd terugvallen op mijn netwerk van zorgverleners en natuurlijk op mijn collega-consulenten binnen de vereniging. Ook werk ik samen met de kinderfysiotherapeuten van Isala Zwolle. Voor het dragen van prematuur en/of dysmatuur geboren kinderen heb ik een extra opleiding gevolgd. Daarnaast ben ik bijgeschoold in roterend verzorgen. Ik geef als je dat fijn vind dan ook tips over het roterend oppakken en neerleggen van je kindje. Omdat dit een lang consult is is hier ook echt tijd voor.

Ook bij dit zorgconsult mag je partner natuurlijk kosteloos meedoen. Graag zelfs! Omdat een zorgconsult vaak wat kan uitlopen wordt een uitloop tot een kwartier niet doorberekend. Ik heb dus ruim 2 uur de tijd voor jullie. Zo is er de rust en ruimte om alles goed uit te leggen en misschien wil je tussendoor je kindje nog even voeden.

Bij dit consult is inbegrepen:

  • Telefonische intake.
  • Een consult van 2 uur (met een kosteloze uitloop van 15 minuten).
  • 1 week lenen van een draagdoek of draagzak.
  • Nazorg via WhatsApp tot 3 weken na het consult (voor korte vragen, of het meekijken van foto’s van je kindje in de draagdoek of draagzak).

Is je kindje dysmatuur en/of prematuur geboren dan mag je langdurig een speciale prematurendoek lenen. Net zolang tot je kindje groot genoeg is voor een gewone draagdoek. Deze doek is smaller en dunner dan een normale geweven doek.

Mocht je kindje (of jullie samen) nog zijn opgenomen in het ziekenhuis of is reizen voor jou of je kindje (nog) niet mogelijk, kies dan voor een Zorgconsult aan huis. Dit is ook de beste keuze als je geen trap kan lopen. Mijn werkruimte bevindt zich namelijk op de 2e verdieping van onze woning.

 

Zie ook de Voorwaarden consult.