Over mij


270715211632.png

Mijn naam is Marjolein de Jong en sinds 2001 woon ik in Zwolle samen met mijn partner Henri en onze kinderen Jesse (aug '13) en Noa (april '16).

Tijdens de zwangerschap was ik al geïnteresseerd in dragen en al in het 2e trimester had ik een rekbare doek klaarliggen. Ook leende ik van iemand een BabyBjörn draagzak. Toen Jesse eenmaal was geboren en ik begon met dragen wist ik er nog niet zoveel van. Ik vond de doek maar moeilijk knopen, en in het boekje stond dat de voetjes 3 maanden lang in de doek moesten, maar dat zat helemaal niet lekker. Ook de BabyBjörn vond ik een onding, het sneed in mijn schouders en Jesse hing er in te bungelen en vond het helemaal niet prettig.

Na een speurtocht op internet ontdekte ik het ergonomisch dragen. Met het kindje van knieholte tot knieholte ondersteund, met het ruggetje in de natuurlijke bolling, de voeten opgetrokken en uit de doek of drager en het lijfje dicht tegen het lichaam van de drager aan.190114130435.jpgIk deed een consult om mijn doek te leren knopen, en kocht een goede drager. Wat een verschil! Het droeg veel lichter en Jesse ontspande direct als ik hem erin deed. Ik ben enorm gehecht geraakt aan het knusse en praktische dragen van ons kindje, sloot me aan bij verschillende fora en kocht diverse doeken en dragers. Steeds vaker vroegen vrienden en familie mij om advies. Het werd tijd iets met mijn kennis te doen. Uiteindelijk heb ik besloten de opleiding tot draagconsulent te volgen bij Die Trageschule® zodat ik de knopen ook duidelijk aan iemand anders kan uitleggen.

Inmiddels heb ik een goed lopend bedrijf opgebouwd waar ik enorm veel voldoening uithaal. Onze jongste wordt af en toe nog gedragen. Genieten!