Corona update


Lieve ouders,

In deze gekke tijd probeer ik zoveel mogelijk maatwerk te bieden, want dragen is juist zo fijn nu je minder kan terugvallen op hulp van familie en vrienden en wát kunnen die eerste weken met je kleintje intensief zijn!

Dus: ja! Ik geef nog consulten zodat ook jij je kindje veilig bij je kan dragen.

Een draagconsulente valt officieel niet onder de contactberoepen. In principe hoef ik je namelijk niet aan te raken tijdens het consult. Je kindje hoeft sowieso nooit aangeraakt te worden. We oefenen met een speciale draagpop. En als je als afsluiting van het consult ook je kindje in de draagzak of draagdoek bij je neemt, geef ik je op afstand aanwijzingen.
Het consult vind plaats in een schone en afgesloten praktijkruimte bij mij op zolder. We wassen vooraf onze handen, en in overleg draag ik een mondkapje.
Bij een draagzakkenconsult kan het fijn dat ik je help met het afstellen van alle draagzak-gespjes. Omdat ik dan wél dichtbij kom draag ik dan sowieso een mondkapje. Mocht je liever de 1,5 meter aanhouden dan coach ik je op afstand.

Ik raad je aan altijd iemand mee te nemen. Zo heb je iemand die je kindje in de gaten kan houden terwijl jij met de draagpop oefent. Neem je je partner mee, dan mag hij/zij ook kosteloos deelnemen aan het consult. Hij/zij leert dan ook een draagdoek knopen of doet actief mee met het passen van draagzakken.

Uiteraard vind het consult alleen plaats indien iedereen gezond is. Dat geldt ook voor mijn en jouw huisgenoten. Hierin volg ik de adviezen van het RIVM. Mocht je niet fit zijn, dan reken ik geen annuleringskosten indien je dit minimaal 4 uur voor aanvang van het consult aan me laat weten én alleen indien je dan wel een nieuwe afspraak maakt voor een ander moment. Tot 48 uur van te voren kun je kosteloos annuleren zonder de verplichting een nieuwe afspraak te maken.

Het is ook mogelijk een telefonisch consult te boeken wanneer je me graag uitgebreid dingen wilt vragen. De kosten hiervoor bedragen 10 € per 15 minuten. Daarnaast is het ook mogelijk het consult via videobellen te houden. Je kan dan voorafgaand aan het consult bij mij thuis materiaal oppikken (draagzakken + pop of draagdoeken + pop). Deze materialen mag je dan minimaal 7 dagen lenen zodat je thuis kan oefenen.

Ik bied altijd een uitgebreide nazorg via whatsapp. Zodat je na het consult nog dingen kan vragen of om mee te kijken met foto’s van je kindje in de draagdoek of draagzak als je thuis aan de slag bent gegaan.

Ik ben bereikbaar via: 038 - 230 17 97. Op dit nummer kan ik ook whatsapp berichten ontvangen.
Stuur me gerust een berichtje als je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebt of om een consult in te plannen.

Lieve groet,

Marjolein de Jong